„A biztonság öltöztet”

  • Miért „kedveli” a traumatológus a pólóban, strandpapucsban száguldó motorosokat?
  • Vannak, akik úgy hiszik, de vajon tényleg kifújja a menetszél a motorosok fejéből az alkoholt?
  • Rákóczi Feri: Akkor segíthetnek az autósok, ha mi is segítünk nekik, hogy láthassanak.

Az azon a hétvégén történt három súlyos, köztük egy halálos kimenetelű motoros balesetre akár intő jelként is tekinthettek volna a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és KTM Centrum MotoMia – A biztonság öltöztet című balesetmegelőzési programjának résztvevői. Hiába voltak a motorosok az elsődleges adatok szerint a három esetből kettőben vétlen résztvevői a balesetnek, senkinek ne legyenek kétségei: ami történt, nekik fájt jobban, nem az autósoknak, akikkel ütköztek.

A MotoMia nem egy hagyományos balesetmegelőzési nap volt, ahol rendőrök, közlekedésbiztonsági szakemberek elmondják, amit máskor, máshol is el szoktak mondani. És, hogy ez az április 13-i rendezvény más legyen, arról mások mellett dr. Zacher Gábor traumatológus és toxikológus gondoskodott.

Zacher maga nem motorozik. A rendezvény alatt egymást követő podcast beszélgetések egyikének a vendégeként azt mondta: ő gyalogosan vagy négykeréken érzi csak komfortosan magát. Ezzel együtt szereti a motorosokat.

– Különösen azokat, akik egy szál bukósisakban, pólóban, rövidnadrágban és strandpapucsban, mindenféle védőfelszerelés nélkül száguldoznak az utakon, majd egy fa vagy a szalagkorlát tövében, jobb esetben csak az árokban kötnek ki – mondta látható iróniával. Néhány másodpercig mégis döbbent tekintetek meredtek rá. Folytatta. – Az ő életben tartásuk komoly szakmai kihívást jelent egy mentős számára. Sokat lehet dolgozni rajtuk.

– Aki mindenféle biztonsági cuccot magára ölt, protektorokat, speciális térd és könyökvédőket, azokkal az esetek többségében nem sok dolgunk van. Nem egy esetben mire kiérünk már talpon állva sajnálkoznak a megrongálódott motorjuk miatt. Persze azért őket is megvizsgáljuk.

Komolyra fordítva a mondandóját Zacher arra figyelmeztetett: a legjobb motoros védőfelszerelés sem képes bármitől megvédeni a viselőjét.

– Előfordult már, hogy le kellett vágni a géles védőruhát az eszméletlen sérültről. Mint utóbb elmondták, csak a ruha hat számjegyű összegbe került – mondta Zacher Gábor. –  Viszont egy igen súlyos esés után életet mentett. És persze arra is volt példa, tette hozzá, hogy a legjobb felszerelés sem tudta életben tartani a motorost. Mert csodákra a legjobb motoros védőruhák sem képesek!

A motorosok körében Zacher dr. ritkán találkozik szerhasználókkal. A drogos motorozás inkább a kismotorosok körében érhető tetten. Közülük sokan hiszik azt, monda a toxikológus, hogy „ez nem olyan nagy motor, nem is lehet vele olyan gyorsan menni, egy kis cucc nem befolyásolja a motoros és általában a vezetési képességüket”.

– Ez hatalmas tévedés. Gyakran halálos tévedés – szögezte le Zacher.

A drogok megváltoztatják a szerhasználókat, mégpedig úgy, hogy a változás folyamatában már nem lesznek képesek beleszólni. Példaként saját élményét mesélte el, igaz azt nem droggal, hanem még egyetemistaként a gyógyszertan vizsgát követően elfogyasztott alkohol hatása alatt szerezte.

– Felírtam egy papírra, hogy el ne felejtsem másnap hol fogunk találkozni a többiekkel. Reggel, amikor még ezerrel kalapáltak a kismajmok a fejemben, de alapjában véve már rendben voltam, megpróbáltam elolvasni, amit írtam, de nem sikerült. Pedig, amikor leírtam azokat a szavakat, meg voltam győződve arról, hogy nincs semmi baj az írásommal… Olvasható. Most képzelje el mindenki, mi történik, ha az úton egy autó volánja mögött, pláne egy akármekkora motor nyergében téved valaki akkorát, mint én akkor.

Zacher arra is figyelmeztetett, hogy egy egészséges ember szervezete óránként 0,15 ezrelékkel képes csökkenteni a szervezet véralkoholszintjét. Senki ne dőljön be azoknak a városi legendáknak, hogy egy-két pohárral még nem árt meg, mert a motoron amúgy is hamar kiszellőzteti az ember fejét a menetszél. Kifújja a menetszél belőle az alkoholt. Ez badarság.

Rákóczi Feri, az ismert rádiós műsorvezető számára 15 évig a robogó volt a motor. Majd, amikor átült egy nagymotorra, jónéhány meglepetés érte. A nagytétényi pályán, ahová a MotoMia résztvevőit a KTM Centrumtól motoros-rendőrök felvezetésével vonultak át a KTM Centrumból, egészen kis sebességgel kerülgette a bójákat és eldőlt, motorostól.

Rákóczi Feri, aki műsoraival és számos rendezvényen segítette a rendőrség és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság munkáját, arra figyelmeztette motoros társait, az autósoktól akkor várhatják el, hogy segítsék a motorosokat a folyamatos haladásban (mert nekik nem kis lábmunkával jár megtartani a mázsás gépeket, ha megállásra kényszerülnek, ezért szeretnek inkább araszolva haladni a dugóban a sávok között), ha maguk is együttműködők.

– Nem szabad egy pillanatra sem megfeledkeznünk arról – mondta –, hogy egy autós számára a motoros, akár szemből közeledik, akár hátulról, sokkal kisebb látható felületet ad, mint egy autós. Így különösen a szezon kezdetén, amikor még nem szoktak hozzá az autósok az utakon mind nagyobb számban feltűnő apró, ám igen mozgékony kétkerekűekre, hogy tegyük magunkat láthatóvá.

Rákóczi Feri külön is hangsúlyozta, hogy a motorosoknak tisztában kell lenniük azzal, mekkora lehet egyik vagy a másik autó tükreinek a holttere és el kell kerülni, hogy tartósan a holtterükben motorozzanak, különösen, ha a másik kanyarodni, sávot váltani vagy éppen előzni készül.

A résztvevők motoros tréningen vehettek részt a nagytétényi pályán a Rendőrség Oktatási és Kiképző Központjában, ahol „a legjobb motorosoktól”, a motoros rendőröktől leshették el azokat a fogásokat, amelyekkel biztonságosabbá tehetik saját motorozásukat.

Berzai Zsolt alezredes, az ORFK-OBB főtitkára a rendezvény kapcsán lapunknak arról beszélt, fontos, hogy még a gyakorlott motorosok is „melegítsenek be” mielőtt hosszabb útra indulnának, ha téli időszakban nem, vagy csak rövid utakra használták a motorjukat.

– Fontos gyakorolni a tréningpályákon, vagy arra alkalmas biztonságos helyeken, de tudniuk kell, hogy egy tréning nem tréning! – figyelmeztetett Berzai alezredes. – A biztonságos motorozás, ahogy a biztonságos autózás, kerékpározás és általában a biztonságos közlekedés – sok-sok gyakorlást igényel.

És persze folyamatos figyelmet, tette hozzá. Ne csak azt tudja a motoros, hogy ő milyen manőverre készül és annak adottak-e a feltételei. Gondolkodjon a körülötte közlekedők fejével is. Vajon ők mit látnak? Látják, érzékelik-e őt egyáltalán? Nem utolsó sorban pedig az, hogy a látványos bemutatókat, a tudásfitogtatást a motorosok is korlátozzák a biztonságos tréning és versenypályákra.

A kétkerekűeknél különösen fontos, hogy a vezető minden pillanatban ura legyen a gépének, amihez a MotoMia rendezvényen sok hasznos tanáccsal, bemutatóval és a közös gyakorlás lehetőségével a motoros rendőrök is hozzájárultak.

F.Gy.A.