Bedrogozva autóztak autót lopni

Ellopták, és azonnal szét is szerelték volna a belőtt orgazdák

Amfetaminnal pörgették fel magukat az XI. kerületi akcióhoz

Még két lopott autó alkatrészeinek eladásával is vádolják őket.

Nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, minősített eseti orgazdaság bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy pár ellen, aki bedrogozva mentek autót lopni.

  1. Csabát (37) és H. Renátát (30) még 2018. november 22-én éjszaka vették őrizetbe a BRFK nyomozói kőbányai házukban. Éppen egy frissen lopott portugál rendszámú Fordot bontottak volna alkatrészeire, amit pár órával korábban kötöttek el a XI. kerületi Ábel Jenő utcából. A férfi azóta is bűnügyi felügyelet alatt áll.

A páros garázsában a rendőrök több – autólopáshoz használt – szerszámot és jelentős mennyiségű autóalkatrészt találtak. Ezek arra utalhatnak, hogy egy ideje már a páros autólopással, a lopott autók szétszerelésével és alkatrészeik feketepiacon való értékesítésével foglalkozott.

Forrás: Pixabay

Az nem derült ki, mióta űzték az ipart. A garázsban talált alkatrészek és egyéb bizonyítékok alapján az elfogásuk napján ellopott portugál rendszámú Fordon kívül még két lopott autó alkatrészeinek értékesítéséért vádolják őket orgazdasággal.

Utolsó akciójukat – a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint – bedrogozva követték el. Mindketten amfetamint fogyasztottak, azaz bódult állapotban vezettek, amikor Kőbányáról a XI. kerületbe indultak zsákmány után nézni; odafele egy autóval mentek, azt H. Renáta vezette, visszafelé, a lopott autót B. Csaba.

A férfinál állítása szerint saját célra tartott drogot is találtak, amiért neki kábítószer birtoklásért is felelnie kell majd a bíróság előtt.

A vádirat szerinti bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra is figyelemmel – egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

F. Gy. A.