Együtt „A Közlekedési Kultúra Napja” alkalmából

Idén – immár kilencedik éve – május 11-e „A Közlekedési Kultúra Napja”, azaz a biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek és a közlekedésben dolgozók ünnepnapja.

Az évnek ezen a napján a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett gazdasági és civil szervezetek különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal – előadásokkal, közösségi közlekedési hangos bemondásokkal, vizuális feliratokkal, sajtómegjelenésekkel, helyszíni bemutatókkal, akciókkal stb. – irányítják rá a közfigyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.
Az eseménykoordinációs feladatokat – a közlekedési szaktárca támogatásával – idén is a Közlekedéstudományi Egyesület látja el, de természetesen a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet is hozzájárul majd a várhatóan komoly érdeklődést kiváltó esemény sikeréhez. A nagyszabású rendezvény keretében díjazzák majd az év kerékpárútját, hídját, közlekedési kiadványát, közlekedésbiztonsági fotóját, és az év közlekedésbiztonsági társadalmi felelősségvállalóját.

Találkozzunk tehát úton, sínen, vízen, levegőben vagy épp az online térben vidáman, kulturáltan, biztonságosan.

Ha az Ön számára is fontos a kulturált közlekedés, látogasson el A Közlekedési Kultúra Napja honlapjára, valamint Facebook oldalára  keresse és ossza meg, lájkolja a tartalmakat, írja meg kommentben a meglátásait! Köszönjük!