Ember a sínek között!

  • Életveszélyben van, aki féktávolságon belül lép a vasúti vágányra. A féktávolság ezer méter is lehet!
  • Nem csak a vasúti átkelőknél, de az állomásokon és pályaudvarokon is könnyen a sínek között találhatjuk magunkat, ha nem figyelünk
  • Egy brit vasúttársaság intelligens mozgásérzékelőkkel látja el 60 vasúti megállóhelyét

Bárkivel megeshet, hogy rossz irányba néz, mielőtt lelép a gyalogjáróról. De nem mindegy, hogy egy száz kilós kerékpáros, másfél tonnás személyautó, 40 tonnás kamion vagy a 2 ezer tonnás tehervonat elé lép. A vonat nem csak nehezebb, mint a közúti járművek, de sokkal nehezebben is tud megállni. A vonat fékútja adott esetben akár egy kilométer, vagyis ezer méter is lehet,  a mozdonyvezető hirtelen jelentkező akadály esetén nem tudja azonnal megállítani a szerelvényt.
A vasúti balesetek ezért majdnem mindig végzetesek. A forgalomirányító hatóságok és a vasúttársaságok éppen ezért igyekeznek mindent megtenni, hogy a legkorszerűbb eszközökkel biztosítsák az utasaik testi épségét. A nagy-britanniai ScotRail a közelmúltban bejelentette, hogy hatvan vasúti megállóhelyen új, intelligens, videóelemzővel ellátott CCTV kamerákat helyez ki.

Az új kamerák képesek elemezni az utasok mozgását a peronon annak megállapítására, hogy az emberek mindig biztonságos helyzetben vannak-e. Ha probléma merülne fel, a vasúti szolgáltató CCTV megfigyelőcsapata szükség esetén riaszthatja az állomás személyzetét, átállíthatja a vasúti jelzőberendezéseket és értesíti a közlekedési rendőrséget.

Az új technológia – amelyet a greenocki Cartsdyke állomáson telepítenek először – segít az utasáramlás figyelemmel követésében, és azonosítani fogja, ha emberek tartózkodnak a peronokon.

A ScotRail azt reméli, hogy az új technikai eszköz azonosítani fogja a látás- és mozgássérült, netán szerek hatása alatt álló személyeket, ezzel csökkenti a halálos áldozatok számát a vasúton, valamint felveszi a harcot az antiszociális viselkedés ellen.

Michael Arnott, a ScotRail ügyfélinformációs műveleti menedzsere elmondta Greenocktelegraph.co.uk portálnak: a csúcstechnológia bevezetése azt jelenti, hogy az ügyfélszolgálati csapat mostantól figyelmeztetést kap, ha valaki a vasút nem biztonságos területére lép, és közbeléphet, hogy álljanak meg a vonatok, ha szükséges, ami életet menthet.

N.V.