Fogházba megy az ittas vezető…

  • Ötször érték ittas vezetésen, az ügyészek most már szeretnék rács mögött tudni.
  • Gyorsított eljárásban ítélték el, de a vádhatóság szerint a fél év fogház már kevés.

… a kérdés ma már inkább csak az, hogy mennyi időre. A Bajai Járásbíróság hat hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ittasan vezető sofőrt, egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a járművezetéstől pedig öt évre. Azonban az ügyészség hosszabb időtartamú szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek a fellebbezésről kiadott közleményében.

A vádlottat legutóbb október elsején igazoltatták és szondáztatták meg a rendőrök Baján. Az elektronikus alkoholszonda akkor 0,88 mg/l, egy órával később 0,87 mg/l levegőalkoholt mutatott ki.  Amit azt jelenti, hogy az autót vezető vádlott az ellenőrzéskor erősen ittas volt.

Mindez már nem először fordult elő vele. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében semmit nem árult el a férfiról azon kívül, hogy korábban már négyszer marasztalta el a bíróság ittas vezetésért. Most – gyorsított eljárásban – ötödjére állították bíróság elé. A Bajai Járásbíróság ez alkalommal is – az ügyészség vádindítványával összhangban – azt mondta ki, hogy a vádlott bűnös ittas vezetés járművezetés vétségében. Hat hónap fogházbüntetésre ítélte, egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a járművezetéstől pedig öt évre.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség ugyanis egy ötszörös visszaeső esetében ezt az ítéletet túl enyhének tartotta ezért ügyész súlyosításért fellebbezést jelentett be.

F.Gy.A.