Forma-1 a Hungaroringen – ellenőrzések az odavezető közutakon

fotó: hungaroring.hu

Magyarország egyik legnagyobb hazai és külföldi érdeklődés mellett rendezett sporteseményére a hétvégén kerül sor. A pályára kilátogató több tízezer néző biztonságos közlekedése és a fennakadások megelőzése érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatót adott ki.
„A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.  törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2021. július 29-én 12 órától 2021. augusztus 2-án 8 óráig a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területére, az M0 autóút teljes hosszára, az M2, M3, M4, M5, M6 autópályák és autóutak Pest megyei szakaszára, valamint az útszakaszokon lévő parkolókra és pihenőkre. Az ellenőrzés célja a közúti közlekedés, a közrend és közbiztonság rendjének fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.”
Bár nem tartozik közvetlenül a közúti közlekedésbiztonság témaköréhez, mégsem árt tudni, hogy a Forma-1 Magyar Nagydíj idején a Hungaroring teljes területén tilos bármilyen távirányítású repülésre alkalmas eszköz használata, vagy annak a pályára történő bevitele. Erre vonatkozóan csak a Hungaroring Sport Zrt. engedélye adhat felmentést. A közlemény kitér arra is, hogy a jogsértő tevékenység hatósági eljárást von maga után, valamint az engedély nélkül használt drón lefoglalása és elkobzása rendelhető el. A tilalom alá eső légtér részről a www.legter.hu internetes felületén tájékozódhatnak az érdeklődők.

S.G.