Ha útközben megáll az autónk…

Bárkivel előfordulhat, hogy a járműve útközben valamilyen műszaki ok miatt megáll. Ilyen helyzetekben elsődleges, hogy húzódjunk félre, és helyezzük ki jól látható helyre az elakadásjelző háromszöget, illetve amennyiben lehetséges, kapcsoljuk be az autón az elakadásjelzőt. Nagyon fontos, ha éjszaka akadunk el, ne üljünk kivilágítatlan autóban, és mindenképpen viseljünk láthatósági mellényt. Az említett intézkedések elvégzése után hívjunk segítséget.

Ezt többféleképpen tehetjük meg:

  • autópályán kihelyezett segélykérő állomás használatával (narancssárga S.O.S oszlop – külföldön is elterjedt);
  • súlyos esetekben a külföldön is tárcsázható 112 segélykérő telefonszám hívásával;
  • biztosítótársaság hívásával (assistance szolgáltatás esetén);
  • autómentő közvetlen hívásával;
  • egy ismerős felhívásával, aki tud segíteni a kisebb hibák elhárításában vagy a vontatásban.

A 112-es telefonszám és az autópályákon található segélykérő hívásakor egy központi diszpécser veszi fel a telefont, aki azonnal tud segítséget küldeni. Fontos, hogy a 112-es segélyhívó telefonszámot csak kiemelten súlyos esetekben hívjuk, ha úgy érezzük, hogy meghibásodott járművünk közvetlen veszélyt jelent a közlekedésben résztvevőkre (például ha egy autópálya forgalmi sávjában akadunk el). A 112-es telefonszám hívásakor a legfontosabb közlendők a pontos helyszín és a járműben utazók száma. A kihelyezett segélykérő állomás használata esetén egyszerűbb a helyzetünk, mert ilyenkor a diszpécser már a bejelentkezéskor pontosan ismeri a tartózkodási helyünket. Ez utóbbi megoldás külföldön is nagyban segíthet minket, például a nyelvi akadályok leküzdésében a bejelentés megtételekor, mivel a diszpécser akkor is a helyszínre tudja küldeni az útellenőrt vagy a rendőrséget, ha nem sikerül pontosan elmagyaráznunk a problémát. Kiérkezés után, a helyszíni szemrevételezést követően ők tudnak majd autómentőt hívni részünkre, mivel általában szerződésben állnak autómentésre szakosodott vállalkozásokkal, akik elszállítják az autót az általunk kért helyre vagy a legközelebbi szervizbe.

Járművünk a hazaszállítástól még nem javul meg, ezért fontos mérlegelnünk, hogy nagyobb távolságú szállítás esetén célszerűbb lehet helyben megjavíttatni, hiszen a szállítás költsége ilyen esetben meghaladhatja a javításét.

A biztosítások megkötésénél, főként, ha azt külön egy külföldi útra kötjük, győződjünk meg pontosan arról, hogy járművünk meghibásodása esetén milyen szolgáltatásokat nyújt bel- és külföldön a biztosítótársaság.

Ha magunk intézzük a vontatást, tartsuk be az előírásokat, mert a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (továbbiakban: KRESZ) 57.§-a alapján büntetést kaphatunk, ha szabálytalanul járunk el. Figyeljünk a kötél megfelelő rögzítésére, hosszára és teherbírására, mert ha vontatás közben leakad vagy elszakad, megsérülhet az autó, és akkor lesz igazán drága a vontatás. A vontatókötél teherbírása feltüntetésre kerül a rajta található címkén vagy a hozzá tartozó tanúsítványon. Kötéllel tilos olyan járművet vontatni, amelynek a kormányszerkezete vagy a fékberendezése romlott el.

A KRESZ 57.§-a szerint

„(1) Autópályáról és autóútról az elromlott járművet vontató járművel a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.

(5) Vontatott járművön – a vezetőn kívül – személyt szállítani tilos; az emelve vontatott járművön még vezető sem utazhat.

(6) A vontatórudat, illetőleg a vontatókötelet a járműveken úgy kell rögzíteni, hogy az le ne szakadhasson. A vontatórúdnak, illetőleg a vontatókötélnek olyan hosszúnak kell lennie, hogy a két jármű kanyarodás közben ne érhessen össze; nem lehet azonban hosszabb, mint a vontatott jármű. Ha a vontatórúd, illetőleg a vontatókötél három méternél hosszabb, azt feltűnő módon (pl. zászlóval, lámpával) meg kell jelölni.

(8) A vontatott jármű féklámpáját és irányjelző berendezését – kivéve, ha a járművet emelve vontatják – működtetni kell, továbbá éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a vontatott járművet is ki kell világítani.”

A legfontosabb: ha elakadunk útközben, ne essünk pánikba! Gondoskodjunk a láthatóságunkról és saját biztonságunkról, majd hívjunk segítséget, és mindig tartsuk észben, hogy éppen merre járunk!

Cséplő Zoltán