Ittas volt a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról januárban lezuhant Mercedes vezetője

  • Meggyanúsította a rendőrség a Kacsóh Pongrác útról lezuhant Mercedes sofőrjét.
  • Még vizsgálják, hogy drog volt-e a szervezetében a baleset időpontjában.
  • Egy VI. kerületi csoportos garázdaság miatt a bíróság elrendelte a sofőr letartóztatását.

Ittas vezetéssel gyanúsította meg a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság annak a Mercedesnek a vezetőjét, aki januárban autójával átszakította a Kacsóh Pongrác úti felüljáró korlátját és a mélybe zuhant. A férfin drogtesztet is végeztek, annak azonban még nem kapta meg az eredményét a rendőrség. Ha az is pozitív lesz, akkor attól függően, hogy a baleset idején drog hatása alatt állt-e vagy sem „Járművezetés bódult állapotban” vétsége, vagy „Kábítószer birtoklás” bűntette miatt indulhat eljárás ellene.

Mint korábban beszámoltunk róla, január 9-én hajnalban akkor még tisztázatlan körülmények között a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról az 1-es villamos pályájára zuhant egy Mercedes. Szerencsére akkor éppen nem volt villamosforgalom, ezért nem történt tömegszerencsétlenség. A Mercedesből két sérültet szabadítottak ki, később mindkettőjüket kórházba szállították. Az első információk szerint állapotuk súlyos, de nem életveszélyes, ami már önmagában is kisebb csoda, miután több méter magasból zuhantak a villamospályára.

Fotó: budapestkornyeke.hu

Már attól is címlapokra kerülhetett volna a Mercedes vezetője és utasa, amiért lerepültek a felüljáróról. Nálunk szerencsére ritka, mint a fehér holló az efféle baleset. Csakhogy, amit az első kihallgatásukon mondtak, azzal még ezt a szenzációt is felülírták.

Ketten kétféleképpen mesélték el a rendőröknek, hogy „mi történt”. Egyikük verziója szerint…

„…ők csak utasok voltak az autóban, nem is ismerték a sofőrt, aki vezetett és aki a baleset után elmenekült a helyszínről”.

A másik utas ezzel szemben azt vallotta a helyszínen őt kérdező rendőrnek:

„…egy másik autó miatt történt minden, ami elhajtott, amikor ők autóstól a mélybe zuhantak”.

A BRFK napokkal az eset után úgy tájékoztatta munkatársunkat, hogy az ügyben ittas járművezetés gyanújával indult eljárás a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon és várják a szakértők jelentését. Akkor még szabadlábon védekezhetett a Mercedes sofőrje, később azonban a bíróság elrendelte a letartóztatását. Úgy tudjuk, egy, a VI. kerületben történt csoportos garázdaság miatt indult eljárás befejezését kell letartóztatásban megvárnia.

Ismereteink szerint egyelőre arról sem neki, sem az utasának nem kell számot adnia, hogy a baleset után miért adtak elő két homlokegyenest ellentétes és valótlan történetet a rendőröknek arról, hogy mi történt, mitől zuhantak le autóstól a felüljáróról.

 F.Gy.A.