Legyen Ön is az 1300 szerencsés egyike!

  • A tavalyi hatalmas érdeklődésre tekintettel megduplázta a Moto Safety helyszíneinek a számát a HUMDA.
  • Összesen hat órányi elméleti és gyakorlati képzés motorosoknak, tréningpályákon, felkészült instruktorokkal.
  • A részvétel regisztrációhoz kötött – szükséges még, hogy legyen érvényes jogosítványa a motorosnak és forgalmija a motornak.

A tavalyi hárommal szemben az idén hat helyszínen várja az érdeklődőket a HUMDA közkedvelt és nagy sikerű ingyenes motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata, a Moto Safety. Áprilistól a Pécs-Pogány repülőtéren, a mogyoródi Hungaroringen, a szegedi repülőtéren, a zsámbéki DrivingCamp vezetéstechnikai pályán, a máriapócsi RabócsiRingen és a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán fejleszthetik képességeiket a motorosok azáltal, hogy éles helyzetekben szerezhetnek gyakorlatot szakértő instruktorok segítségével.

A motorosok közlekedésbiztonsága kiemelten fontos a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. számára, írták közleményükben, az Moto Safety rendezvényein elsajátítható tudás pedig rendkívül hasznos azok számára, akik tavasztól újra két keréken közlekedőknek.

Az eseménysorozat fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

Hamarosan lehet már majd regisztrálni a rendezvénysorozatra. A szervezők tájékoztatása szerint  minden alkalommal néhány héttel az egyes programok előtt a humda.hu oldalon regisztrálhatnak az érdeklődők, akik minden további tudnivalót megtalálhatnak majd a honlapon vagy az ügynökség közösségi felületein.

Az első tréningre várhatóan április 6-tól lehet jelentkezni.

A Pécs-Pogány repülőtéren április 15-én, a Hungaroringen április 22-én, a szegedi repülőtéren május 6-án, a DrivingCamp vezetéstechnikai pályán június 24-én, a RabócsiRingen július 16-án, a ZalaZONE járműipari tesztpályán pedig augusztus 6-án lesznek ingyenes vezetéstechnikai tréningek, amelyeken összesen 1300 motoros vehet majd részt. A

A képzésen érvényes műszaki engedéllyel rendelkező motorkerékpárral indulhatnak azok, akiknek megvan a megfelelő jogosítványa. A jelentkezési lehetőség néhány héttel az egyes programok előtt nyílik majd meg a humda.hu oldalon, a részletekről szintén a honlapon, illetve az Ügynökség közösségi felületein lehet majd tájékozódni. Az első tréningre várhatóan április 6-tól lehet majd jelentkezni. A Hungaroring és a DrivingCamp pályák 250-250, a több helyszínen 200-200 motorost vár.

Sok motoros több hónapos kihagyás után tér vissza az utakra, számukra különösen fontos és hasznos lehet a képzés. Az ő felkészültségük és balesetmentes közlekedésük is hozzájárulhat ugyanis annak a nagy és nemes célnak az eléréséhez, hogy 2050-re már senki ne veszítse életét közlekedési balesetben Európa útjain, így Magyarországon se.

A közúti balesetek több mint kilenc tizedét emberi hiba okozza. Ha felkészültebb közlekedők, köztük felkészültebb motorosok vesznek részt a forgalomban, a balesetek száma már is jelentősen csökkenthető. „Ezért is javaslom minden érintettnek, hogy jelentkezzen a HUMDA Moto Safety programjára” – hangsúlyozta  az eseménysorozat kapcsán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

Tavaly még csak három helyszínre, Mogyoródra, Zalaegerszegre és Máriapócsra hirdették meg a programot, amelyeken összesen 800 motoros vett részt. Már akkor látszott, hogy ennél lényegesen nagyobb az érdeklődés és az igény a programok iránt. Ezért duplázták meg a helyszínek számát és növelték több mint a másfélszeresére a résztevők számára a szervezők – olvasható Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatójának felhívásában.

A programok keretében négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egy órás elméleti előadáson vehetnek részt a regisztrálók, akik instruktorok segítségével gyakorolhatják a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését. Továbbá, hogy miképpen lehet biztonságosan előre haladni a sűrű forgalomban, emellett külön is kitérnek majd a trénerek a kanyarívekkel és a kanyarkombinációkkal kapcsolatos motorosokat kiemelten érintő kérdésekre is.

A részvétel előfeltétele, hogy legyen a motorosnak a motorkategóriának megfelelő jogosítványa, a motornak pedig érvényes műszaki vizsgálja.

F.Gy.A.