Michelisz Norberteket és Talmácsi Gáborokat keresnek

  • 6-14 éves leendő gokartosoknak indít tehetségkutató programot a HUMDA.
  • Augusztus 30. és október 30. között az ország hét pontján áll meg a kamionjuk.
  • Ha a gyermeke autóversenyzőnek készül itt a lehetőség, hogy kipróbálja magát.

Forrás: HUMDA

Országos tehetségkutató programsorozatot indít „HUMDA Junior Gokart Challenge“ néven 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat a HUMDA országjáró kamionjában augusztus 30. és október 30. között, összesen hét városban.

A jövő tehetséges autó- és motorversenyzőinek felkutatását már a legkisebbek között meg kell kezdeni – ezért célozza a programmal a 6-14 éveseket a HUMDA országos tehetségkutató programsorozata. Az ország hét pontján egy-egy hetet tölt az ügynökség országjáró kamionja, amelyen hétköznapokon szimulátoros tehetségkutató időméréssel kezdődnek a programok. A legjobb időt futó versenyzők lehetőséget kapnak, hogy a hétvégén valódi elektromos gokartokon is bizonyítsák tudásukat. A szombati családi show-t a versenyek mellett más érdekes programok, kiállítások, előadások színesítik.

Autó- és motorversenyzők dedikálásain és az interaktív közlekedési élményprogramok mellett a Fit4Race képességfejlesztési felkészítő tréning részleteibe is érdemes bepillantani. Utóbbi egy olyan holisztikus edzésprogram, mely magába foglalja az élettant, a mozgásszervi rendszereket, a mentális felkészülést, a táplálkozást, a sportot és a pihenést is. Emellett versenyautók, versenygokartok és még sok más jármű is megtekinthető majd a roadshow-n, így kicsik és nagyok is találhatnak kedvükre való elfoglaltságot.

Augusztus 30-tól Kaposváron, szeptember 6-tól Veszprémben, szeptember 13-tól Szolnokon, szeptember 20-tól Békéscsabán, szeptember 27-től Debrecenben, október 4-től Győrben, majd október 25-től Budapesten tehetik próbára tudásukat az érdeklődők. Az első helyszínen, Kaposváron a hétközi szimulátoros tehetségkutató időmérés a Kossuth téren, míg a szombati családi show az Aréna pakolójában lesz.

– A fiatalok megszólításával nagyobb merítési lehetőséget kapunk, és növekszik az esély a jövő tehetségeinek megtalálására. A HUMDA Junior Gokart Challenge hozzájárul ahhoz, hogy kialakítsuk a sportág számára ideális tömegbázist. A célunk nem kevesebb, mint a jövő Michelisz Norbertjeinek és Talmácsi Gáborainak megtalálása. Azokat a fiatalokat keressük, akikből megfelelő tehetséggondozással olyan versenyzők válhatnak, akiknek az egész ország szurkolhat majd a versenypályák szélén és a tévékészülékek előtt. Ha sok fiatal próbálja ki magát a szimulátorban, akkor szakembereink objektív szempontok és mérhető adatok alapján könnyebben döntik el, hogy kik azok, akikkel a jövőben együtt dolgozva komoly célokat érhetünk el – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az autó- és motorsport világában sokan azért nem tudják kipróbálni magukat, mert anyagi szempontból túl magas a belépési küszöb. A Junior Gokart Challenge rendezvénysorozaton potenciálisan növelhető a tömegbázis, emelhető az autósport népszerűsége és nagyobb eséllyel lehet megtalálni a jövő bajnokait.

F.Gy.A.