Okos kereszteződések az ámokfutók ellen

  • A legsúlyosabb közlekedési szabályszegések közé tartozik a tilos lámpán áthajtás, mégis egyre gyakoribb
  • Nem lehet minden közlekedési lámpa mellé rendőrt állítani, de vannak korszerű technikai megoldások
  • Indukciós hurkok, kamerák, lidarok rögzítik a tiloson áthajtást és azonosíthatják a járművet

Mindannyian jártunk már úgy, hogy a sárgára váltó lámpát látva ráléptünk a gázra. De mire átértünk a kereszteződésen – lehet, hogy már piros volt? Sok sofőr átélte ezt a kellemetlen érzést. Aki elvéti a lépést a lámpás kereszteződésekben, azt súlyos pénzbírsággal sújthatják, akár el is tilthatják a járművezetéstől. De vajon ki és hogyan állapíthatja meg, hogy nem kései sárga, hanem korai piros volt? A technológia már a rendelkezésre áll.

A közlekedési lámpáknál a kamerát és a vakut indukciós hurokkal köthetik össze, vagy érzékelőket helyezhetnek el az úton. Az induktív hurok az út alatt fut, és érzékeli, ha egy jármű áthajt rajta. Általában kettő van belőlük. Az első hurok a stopvonal alatt található. Ha a közlekedési lámpa pirosan világít, és egy jármű elhalad az érzékelő felett, akkor jelet kap a kamera, amely elkészíti az első képet. Ha azonban a jármű áthalad a kereszteződésen is, akkor átlépi a második indukciós hurkot, s egy másik fénykép készül, amely dokumentálja a piros lámpa megsértését.

A fénykép készítése hasonló a gyorshajtáséhoz. Egy lámpa villan fel, amely megvilágítja a rendszámtáblát és a jármű belsejét – még nappali fényben is. A tükröződés csökkentésére általában piros szűrőt használnak.

Németországban jelenleg hét gyártó mintegy 17 rendszerét hagyták jóvá piros lámpás kereszteződések figyelésére. Az indukciós hurkok és piezo érzékelők mellett a kamerákhoz kapcsolódik az újabb lidar technológia. Ez egy lézeres megoldás, amely fényimpulzusokat használ. Többek között ennek segítségével határozható meg a tárgyak sebessége és távolsága. Ha a fényimpulzusok eltalálnak egy tárgyat vagy járművet, a fényhullámok visszaverődnek és visszajutnak a mérőeszközbe.

A rendszernek a vezető számára látható része, azaz a vaku, kamera vagy oszlop mindig a stopvonal és a kereszteződésben lévő jelzőlámpa mögött van, általában az úttest jobb oldalán. A rendszám és a sofőr rögzítéséhez a járművet elölről kell lefényképezni.

Vannak olyan rendszerek, amelyek hátulról is fotóznak.

Sok rendszer rögzítheti a sebesség túllépését is, ami aztán a piros lámpa megsértésével együtt büntethető. A mobiltelefonok tilalmának figyelmen kívül hagyása képekkel is dokumentálható.

Lehet, hogy sok autós nem örülne, ha drága fényképeket készítene róla egy okos berendezés, mert véletlenül belecsúszott egy „narancssárga” jelzésbe. De ez még mindig jobb, mintha a szabályosan, zöld jelzésnél autózókat oldalba kapná egy késői piroson átszáguldó ámokfutó.

N. V.