Óvakodj a megvadult villanyautóktól!

  • Ha külsőleg nem is, viselkedése alapján a villanyautó nagyon is sokban különbözik a hagyományos meghajtásúaktól.
  • Akár 50 százalékkal több kárt okozhat a hatalmas nyomaték, ha kikerül a vezető kontrollja alól.
  • A veszély mértékét növeli az akkucsomagok jelentős többlet tömege is.

Aki ült már e-autóban, tudja, hogy a nulla fordulattól rendelkezésre álló maximális nyomaték hihetetlenül könnyeddé teszi a gyorsulásukat. Csalóka ez az élmény, hiszen éppen ellenkezőleg: az áramtárolók jelentős holtsúllyal terhelik meg az alvázat, ám a villamos hajtáslánc hatékonysága feledteti a plusz mázsákat. Az egypedálos megoldással pedig a villanyautó vezetése már-már gyerekjátéknak tűnik egy benzines vagy dízel, kézi váltós autóhoz képest.

Budapesten az utóbbi években gyorsan teret nyertek az autómegosztók, és ennek révén hirtelen sok villanyautó jelent meg a forgalomban. A hagyományos autót hajtó sofőrök így szembesültek vele, hogy a picike városi autók jóval tekintélyesebb és izmosabb szereplőket is maguk mögött hagyhatnak a kereszteződésekben zajló spontán gyorsulási versenyekben, a 0-50 km/h-s műsorszámban.

Csakhogy ami a főúton előny, az a rutinpályán – például parkolókban, szűk mélygarázsokban – hátránnyá válik. Legalábbis ezt mutatják a statisztikai adatok. A svájci AXA biztosító szerint a nem elég finoman kezelt menetpedál – leánykori nevén gázpedál – akaratlan, rángatózó gyorsuláshoz vezethet, amelyet a vezető már nem tud irányítani. Valószínűleg ez az úgynevezett túlterhelési hatás az oka a nagy teljesítményű elektromos autókkal kapcsolatos kárigények megnövekedett gyakoriságának. Az AXA baleseti statisztikáiból kiderül, hogy ezeknek a járműveknek a vezetői 50 százalékkal több kárt okozó ütközést okoznak, mint a hagyományos belső égésű gépkocsikat irányító sofőrök.

De nem csak a parkolás közben okozhat gondot a rakétaszerű gyorsulás. Egy Tesla vezetőjével esett meg, hogy túl nagy sebességgel hajtott egy körforgalom felé, már nem tudott fékezni és középen áthajtott rajta. A jármű felborult és az egyenetlen talaj miatt súlyos károk keletkeztek az alvázon. A baleset rávilágított az elektromos gépkocsik kritikus elemére: az alvázba integrálják ugyanis az akkucsomagot, és ha az megsérül, gyakran tűz üt ki.

Az e-autók többlet tömege akkor is gondot okoz, ha hagyományos autóval karamboloznak. Ezt is kísérletileg demonstrálták a biztosítók szakértői: egy belső égésű motorral szerelt Golf VII és egy ugyanilyen típusú, elektromos meghajtású modellt 50 kilométer/órás sebességgel frontálisan ütköztettek. Az elektromos változat 400 kilogrammal többet nyomott, ami az akkumulátornak és az elektromos jármű nagyobb merevségének volt köszönhető. Az 1250 kilogrammos belső égésű Golf ebben az ütközésben lényegesen nagyobb terhelésnek volt kitéve és ennek következtében láthatóan nagyobb karosszéria sérüléseket szenvedett el, mint az elektromos társa.

A villanyautók sok szempontból hasonlítanak a hagyományosokhoz, de viselkedésük szélsőséges helyzetekben teljesen más. Lehet, hogy érdemes lenne az e-autóba átülőket kiegészítő vizsgára küldeni?

 N.V.