Sajátos orosz rulettet játszott?

  • Egymás után két autó is elgázolt Szigetszentmiklóson egy 28 éves férfit.
  • Semmi jele annak, hogy öngyilkosságra készült volna, rendben volt az élete.
  • Volt azonban egy extrém szokása: szerette ijesztgetni a közeledő autósokat.Az utolsó tréfája lehetett a vasárnapi, ami azonban sajnos az életébe került.

A kép illusztráció.

Zoltánnak hívták azt a 28 éves férfit, akit szeptember 5-én vasárnap néhány másodpercen belül két autó is elgázolt Szigetszentmiklóson. A rendőrség eddigi vizsgálata szerint a két sofőr minden tőle elvárhatót megtett a baleset elkerüléséért, de a vizsgálat mostani állása alapján esélyük sem volt elkerülni a tragédiát.

Zoltán váratlanul lépett az őt elsőként elgázoló kocsi elé, szinte eléugrott az útra, mintha csak  rá akart volna ijeszteni a sofőrre. Azonban az autós nem tudta időben megállítani a járművét. Elütötte a férfit. Az ütközés ereje akkora volt, hogy átrepítette a férfi testét a szembejövők sávjába, ahol egy másik autó is elgázolta.

Már nem lehetett megmenteni az életét. Esélye sem volt túlélni a kettős gázolást.

Két nappal az eset után a Bors írta meg, hogy nem egy szokványos gyalogosgázolás történt Szigetszentmiklóson, és hogy az eset nemcsak azért nem szokványos, mert történetesen ketten is elgázolták az áldozatot. Lassan kezdenek tisztázódni az eset részletei.

Kiderült, hogy Zoltánnak volt egy furcsa és igen veszélyes szokása. Merő szórakozásból előszeretettel ijesztgette az autósokat. Kocsijuk féktávolságának határán, olykor talán azon belül is, minden ok nélkül ugrott ki a közeledő járművek elé, majd, amikor vészfékeztek, ő visszaugrott a járdára vagy az útpadkára, aztán elsietett.

A Bors azt írja, ismerői szerint Zoltán rendes ember volt, szépen gondoskodott két gyermekéről. Nem először tett olyat, mint vasárnap, ezt is tudni vélték egyesek. Vasárnap azonban alighanem pihenőnapot tartott az őrangyala. Korábban mindig sikerült időben elugrania a közeledő autó elől, és az autók sofőrjeinek kellően jók voltak a reflexeik ahhoz, hogy még időben megálljanak és így megelőzzék a tragédiát.

Vasárnap azonban sem ő nem volt elég gyors, sem az őt elgázoló sofőr.

Egyelőre nem merült fel olyan információ, hogy Zoltán esetleg öngyilkosságra készült volna. A Borsnak nyilatkozó élettársa szerint bár kapcsolatuk rapszodikus volt, az utóbbi időben rendben mentek a dolgaik.

Az amúgy csepeli illetékességű férfiről állítólag a környezetében tudták, hogy gyakran megfordul Szigetszentmiklóson is, ahol olykor extrém dolgokat művel. Ismerősei szerint akkor változott meg, amikor elvesztette az édesapját.

Zoltán családját megviselte a tragédia. Ahogy minden bizonnyal a férfi a dolgok jelen állása szerint vétlenül elgázoló két autóst is élete végéig kísérti majd azoknak a tragikus másodperceknek az emléke.

Hogy pontosan mi történt, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

F.Gy.A.