Szabad a vizsga!

  • Mától Budapesten is lehet jelentkezni a közlekedési vizsgákra.
  • A nagy roham miatt lehetséges, hogy várni kell az időpontokra.
  • Maszk és kesztyű használta a vizsgán kötelező.

Az egész országban újraindulnak a közlekedési vizsgák és utánképzések, miután hétfőtől Budapesten is lehetővé válik a közlekedési vizsgák szervezése. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat –  olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfőn kiadott közleményében.

Mint lapunk is beszámolt róla, a kormány hétvégi döntése nyomán mától Budapesten is újraindulhatnak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok. (A korlátozó intézkedések részleges feloldása miatt Pest megyében már múlt hét pénteken megkezdődhetett vizsgák szervezése.

A gördülékeny folyamatok érdekében a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. minden ügyfélszolgálata az eredeti nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről a vizsgajelentéseket, a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az MTI-nek küldött közleményben kiemeli: „A közlekedési vizsgáztatás egy héttel ezelőtti, vidéki újraindulása óta az elővigyázatossági óvintézkedések szigorú betartatása mellett összesen közel 3000 vizsgázó adhatott számot tudásáról. A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik korábban már rendelkeztek időponttal, de azt a vészhelyzeti korlátozások miatt a vizsgaközpontnak le kellett mondania.”
A társaság a továbbiakban is csak ott szervez vizsgákat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése – olvasható a közleményben.

(MTI)