Több rendőrlányt locsoltak meg az autósok, mint ahány ittas sofőrt fogtak a rendőrök

Bár a rendőrség – ígéretéhez híven – nem tartott országos akciót a négynapos húsvéti hosszú hétvégén „az ittas vezetők kiszűrésére”, az úton lévők a szokottnál jóval gyakran találkozhattak „megállításos ellenőrzést végző” rendőrökkel az utakon. Nem tudni, hogy az ellenőrzéstől való félelem, vagy a rendőrségi felhívások hatására, viszonylag kevés ittas vezetővel szemben kellett eljárniuk a rendőröknek.

Az ORFK kedd reggeli tájékoztatása szerint a hosszú hétvégén mindösszesen 81 ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök. Néhány megyében, például Tolnában, egyetlen ittas vezetővel sem találkoztak a húsvéti megnövekedett forgalom miatt az autósokat a szokásosnál nagyobb létszámmal és jóval aktívabban ellenőrző rendőrök.

Sok autós kapva kapott az alkalmon és az ellene kezdeményezett intézkedés – azaz az igazoltatás és a szondáztatás – végeztével azonnal meglocsolták az ellenőrzést végző rendőrnőket. A rendőrség arról nem adott tájékoztatást, hogy viszonyultak férfi kollégáik az őrsökön és kapitányságokon hétfőn nap közben sokszor és sokféle kölnivel meglocsolt hölgykollégáikhoz…

Mindazonáltal nem volt eseménymentes a hétvége. Heten meghaltak, 63-an súlyos, 116-an könnyű sérüléseket szenvedtek az utakon.

Cegléden egy 22 éves helyi férfi eddig tisztázatlan körülmények között két embert elgázolt egy útkereszteződésben szombaton éjfél tájban. Az egyik áldozata, egy 19 éves lány, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Vasárnap délben pedig motoros ütközött személygépkocsival Vértesacsa közelében. A motoros azonnal meghalt.

F.Gy.A.