160-180-as tempónál kit érdekel a stoptábla?

  • Az 520 lóerős gyári sportos Mercedes szabályosan ledarálta a szabályosan közlekedő Opelt
  • A 22 éves sofőr sértetlenül szállt ki az Mercedes-ből, de a szemtanúk szerint „erősen dülöngélt”
  • Imádja a sebességet a fiatalember, emiatt korábban már bevonták a jogosítványát, de ez nem tartotta vissza a száguldozásról
  • Miközben a vétlen autós a kórházban belehalt sérülésébe, a mercedes-es fiatalember barátai az Opel roncsaival szelfiztek

A kép illusztráció

Közel 12 órát küzdöttek az orvosok annak a 41 éves nőnek az életéért, aki még szerdán délelőtt szenvedett közlekedési balesetet Csömör közelében, de nem tudták megmenteni az életét. Kevéssel este kilenc után belehalt sérüléseibe.

A baleset kevéssel délelőtt tíz óra előtt történt. Egy, az elsődleges adatok szerint mintegy 160-180 (egyes források szerint 200) kilométer/órás sebességgel haladó sport Mercedes a stoptáblánál nem adta meg az elsőbbséget a védett úton szabályosan közlekedő Opel Merivának, és lényegében fékezés nélkül belerohant.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy az Opel az ütközés helyétől számítva mintegy 50 métert repült, majd a földbe csapódva totálkárosra tört. Roncsaiból a tűzoltók szabadítottak ki a jármű 41 éves sofőrjét, aki a helyszíni beszámolók szerint édesanyját meglátogatni indult útnak.

Ismerői szerint a hölgy mindig óvatosan vezetett és betartotta a szabályokat. Még azok is kizárták, hogy ő lett volna a baleset okozója, akik nem látták a helyszínt.

Akik látták, azok számára egy percig nem volt kétséges, hogy nem a hölgy által vezetett Opel okozta a tragédiát, hanem az a luxus Mercedes, ami mintegy 160-180 kilométer/órás sebességgel hajtott rá a stoptáblával védett útra.

Az autót vezető nőt a tűzoltók szabadították ki a teste köré csavarodott roncsból, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol később az orvosok minden igyekezete ellenére már nem lehetett megmenteni az életét.

Több szemtanú látta, hogy a Mercedes-t vezető 22 éves fiatalember ugyanakkor szinte sértetlenül megúszta a karambolt. A gyárilag sportosított 520 lóerős Mercedes S350-ből szinte karcolás nélkül szállt ki, bár egyes tanúk beszámolója szerint erősen dülöngélt. Akik látták, biztosak abban, hogy „be volt drogozva”.

Hogy ivott vagy drogozott-e mielőtt ámokfutásba kezdett, vagy sem, majd az orvosszakértői vizsgálat tisztázza. Azonban az már a helyszínen kiderült, hogy a fiatalember jogosítvány nélkül vezette az autót, amit ismerői szerint neves klinikai főorvos édesapjának köszönhetett.

A bivalyerős autóval korábban is gyakran száguldozott.  Imádta a sebességet.

Barátai állítólag többször figyelmeztették, hogy nem lesz ennek jó vége. Nem hallgatott rájuk. Senki nem tudta jobb belátásra bírni. Már, ha egyáltalán komolyan próbálta bárki is lebeszélni az eszement száguldozásról! A slusszkulcsot mindenesetre senki nem vette ki a kezéből.

Egyik ámokfutása következményeként bevonták a jogosítványát. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy azután is folyamatosan vezessen, és amikor csak úgy tartotta kedve, padlóig nyomja a gázt. A környezetében sem gondolta senki, hogy tenni kellene valamit a fiatalember ön- és közveszélyes autózásai ellen.

Azonban a baleset után történtek fényében még azt is nehéz elhinni, hogy a barátai figyelmeztették volna, hogy ön- és közveszélyes, ahogy közlekedik. A baleset után ugyanis a sértett hozzátartozói felfigyeltek két fiatalemberre, akik kedélyesen szelfiztek a helyszínen a roncsokkal a háttérben.

Amikor a sérült hölgy édesapja megkérdezte tőlük, kik ők és mit csinálnak, azt mondták, ők a mercedes-es fiatalember barátai. Ezért fényképezkednek. Amikor az idős férfi elmondta nekik, hogy ő pedig annak a nőnek az édesapja, akit az imént szállítottak kórházba életveszélyes sérülésekkel, a fiatalok elfutottak.

Aki erre képes, aki képes vidáman szelfizni egy olyan baleset helyszínén, amit a barátjuk okozott, egy olyan autó roncsai előtt, amiből röviddel az előtt emeltek ki egy élet-halál között lebegő embert, annak a szájából hiteltelen és komolytalan az az állítás, hogy korábban többször is megkérték, vezessen lassabban!

Szerdán a baleset után a Mercedes-t vezető fiatalember tagadta, hogy ő lenne a felelős a történtekért. Állítólag azzal védekezett, hogy nem is ő vezetett, egy sofőrszolgálat emberének adta át a volánt, aki nyilván nem akarta vállalni a felelősséget a történtekért, ezért elmenekült.

Sztorija azonban több sebből vérzik. Egyetlen szemtanú sem látott rajta kívül senki mást kiszállni az autóból. Az pedig nyilván csak ujjgyakorlat a rendőrök számára, hogy kétséget kizárólag tisztázzák: hívott-e egyáltalán (vagy bármikor korábban) sofőrsegélyt.

A rendőrség lapunk érdeklődésére nem adott tájékoztatást a történtekről. Közölték, azon túl, mint amit az ügyről elsőként beszámoló Blikk-nek mondtak – tudniillik, hogy halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt nyomoznak – egyelőre  nincs semmi mondandójuk az ügyben.

F.Gy.A.