Ismét örökre eltiltották a járművezetéstől a kokainos gázolót

  • Bódult állapotban elkövetett halálos gázolás miatt folyt ellene bírósági eljárás, ő ennek ellenére újfent csak drogozott és vezetett.
  • Négy éven belül háromszor kapták el a rendőrök úgy, hogy különféle kábítószerek hatása alatt vezetett.
  • A 29 éves vállalkozó nőt immár harmadjára tiltották el örökre a járművezetéstől – bár az ítélet még nem jogerős.

Kábítószer hatása alatt vezetett, miközben büntetőeljárás folyt ellene. Első fokon egy év két hónap letöltendő fogházbüntetést kapott. Az ügyészség tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Bírósági források megerősítették, hogy az elítélt azonos azzal a T. Klára Petrával, akit a sajtóban korábban csak, mint „a drogos gázolót” emlegettek. A most 29 éves vállalkozó nő azért kapta ezt a nevet, mert 2016. november 7-én kora délután Budapesten, a XIV. kerületi Füredi úton kokain hatása alatt vezetett, és fékezés nélkül átgázolt egy szabályosan közlekedő 85 éves férfin, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A baleset után megállás nélkül tovább hajtott. Őt és összetört orrú Audiját csak jóval később találta meg a rendőrség egy szépségszalon előtt, ahol épp műszempillát rakatott fel. Akkor azzal védekezett, „azt hitte, egy nagy testű kutyát gázolt el”.

Amikor pedig a gyorsteszt kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokat mutatott ki a szervezetében azt állította, hogy „már a szépségszalonban volt, amikor felszívott egy kevés kokaint”.

Ennek azonban ott semmi nyomát nem találták a rendőrök. Később a szakértők is arra a következtetésre jutottak, hogy a nő kábítószer hatása alatt vezetett, amikor halálra gázolta az idős férfit.

T. Klára Petrának nem az volt az első drogos vezetése. 2016 tavaszán azért indult ellene eljárás, mert bódult állapotban vezetett. Akkor, azonban rosszul lett vezetés közben, lehúzódott az út szélére és megállt. A kormányra borulva találták rá a rendőrök. Akkor is kokaint találtak a szervezetében.

Még javában tartott a kokainos ámokfutása miatt ellene indított büntetőeljárás, amikor 2019. szeptember 10-én a kora délutáni órákban a XIV. kerületben, a Pillangó utcában a rendőrök intézkedtek vele szemben. Tudták, hogy a halálos gázolása után elvették a jogosítványát, azt is, hogy korábban legalább kétszer bizonyítottan kábítószer hatása alatt vezetett.

Amikor letesztelték, ismét drogot találtak a szervezetében. Nem is egyfélét. Emiatt újabb eljárás indult ellene, aminek a végén a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. Ezért őt a bíróság – az ügyészség indítványával egyezően – egy év két hónap fogházbüntetésre ítélte, továbbá véglegesen eltiltotta a járművezetéstől és két évre a közügyek gyakorlásától. [Korábbi írásaink itt, itt és itt érhetők el.]

F.Gy.A.