Ajtónyitás? Csak holland módszerrel!

  • A lakott területen belüli kerékpáros balesetek oka számos esetben a parkoló gépjármű vezetőjének, vagy utasának figyelmetlen ajtónyitására vezethető vissza.
  • Ezeknek a baleseteknek rendszerint súlyosak a következményei: a kerékpárosok főleg láb- és fejsérüléseket szenvednek.
  • A holland ajtónyitási módszer lényege, hogy a gépkocsiból kiszállók a jármű ajtaját mindig a távolabbi kezükkel nyissák ki, mert az emberi test elfordulásakor az érkező kerékpáros jobban észlelhető.
  • Hollandiában fél évszázada ezt a szabályt oktatják, az ajtónyitási módszer alkalmazását számos ország átvette, most Magyarországon a sor!

Tipikus városi kerékpáros baleset, amikor a kerékpáros egy parkoló gépkocsi kinyíló ajtajának ütközik. Bár ezek az alapvetően a gépkocsiban ülők figyelmetlenségére visszavezethető balesetek viszonylag ritkán fordulnak elő, a következményei gyakran súlyosak. Ezt támasztja alá a német UDV (Unfallforschung der Versicherer) kutatása is, mely a biztosítók oldaláról vizsgálta meg a parkoló gépkocsik kinyíló ajtójának ütköző kerékpáros balesetek körülményeit.

A kutatás megállapította, hogy Németországban a személygépkocsikat és a kerékpárokat együttesen érintő balesetek közül átlagosan minden tizennegyedik egy figyelmetlen ajtónyitásnak köszönhető. Legtöbbször a gépjárművezető, kisebb részben pedig a gépkocsi utasa nyitja ki a gépkocsi ajtaját, melynek a hátulról érkező kerékpáros nekiütközik. Az ilyen balesetek egyötödében a kerékpáros súlyos sérüléseket szenved. A sérülések közül első sorban a fejsérülés emelhető ki, de a lábsérülések aránya is eléri a 40%-ot.

Az „ajtónyitásos” balesetek legtöbbször azokon a helyeken fordulnak elő, ahol nincs kerékpárút, azaz szaknyelven fogalmazva: nincs a közúti forgalom által használt felületektől a kerékpáros közlekedés céljára elkülönített út. De hasonló a helyzet azokon a helyeken is, ahol a kerékpársáv a gépjármű forgalomtól nincs megfelelően elkülönítve, illetve azt közvetlenül a forgalmi sáv vagy a parkolóhelyek mellett alakították ki.

„A parkoló járművek alapvetően kockázatot jelentenek a kerékpárosok számára, és ezt figyelembe kell venni minden infrastruktúra-tervezés során” – jelentette ki Siegfried Brockmann, az UDV vezetője. Álláspontja szerint nem szabad engedélyt adni az olyan elképzelések megvalósítására, melyek során a kerékpársávok nyomvonala közvetlenül és párhuzamosan a parkolóhelyek mellett halad el.  Szükségesnek tartja továbbá felülvizsgálni mindazokat a helyszíneket, ahol korábban már ilyen megoldásokat alakítottak ki. Nagyon fontos, hogy a parkolóhelyek és a kerékpársáv között mindenhol legalább 50 cm széles biztonsági sávot alakítsanak ki, ami kiküszöbölheti a figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető balesetek létrejöttét.

Az ilyen balesetek elkerülése elvileg intelligens járműtechnológiai rendszerek által is megvalósítható, amelyek nem csak figyelmeztetik a járműben ülőket a közeledő kerékpárosra, hanem adott esetben blokkolják is az ajtók nyitását mindaddig, amíg a kerékpáros a jármű mellett biztonságosan el nem halad. Amíg azonban az ilyen ITS rendszerek elterjedtté nem vállnak a gépjárművekben, addig egy ennél jóval egyszerűbb megoldás szolgálhat az ajtónyitásos balesetek megelőzésére: az úgynevezett holland ajtónyitási módszer alkalmazása.

A holland módszer lényege, hogy a parkoló gépkocsi ajtaját mindig az ajtótól távolabbi kézzel kell kinyitni. Ebben az esetben az ajtó fogantyújának megérintésekor a járművezető, illetve az utas teste enyhén hátrafordul, mely következtében az első ülésen ülőknél a külső visszapillantó tükör automatikusan a látómezőbe kerül, továbbá a váll mögött visszapillantva az érkező kerékpáros könnyen felismerhető. Természetesen az is fontos, hogy az ajtó nyitását még így is lassan, óvatosan, folyamatos figyelemmel kell elvégezni.

Hollandiában ez a gyakorlat csaknem fél évszázados múltra tekint vissza, s olyan hatásosnak bizonyult, hogy alkalmazását számos ország átvette. A biztonságos ajtónyitás szabálya szerves részét képezi a holland gépjárművezető képző tanfolyamoknak is.

A megoldás tehát egyszerű: alaposan nézzünk körül, mielőtt kiszállunk a gépkocsiból és az ajtó kilincséhez mindig a távolabbi kezünkkel nyúljunk!

G.I.