Baseballütővel akarta gyorsabb haladásra kényszeríteni

  • Lassan haladt a tanulóvezető jelzésű autó, rávillogott a kamionos
  • Az oktató bemutatott a kamionosnak, aki baseballütőt kapott
  • Felfüggesztett börtön lehet az agresszív sofőr sietségének a vége

A kép csak illusztráció

A közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat a napokban a Kaposvári Járási Ügyészség egy 42 éves kamionos ellen, akik még februárban annyira sietett, hogy még azt sem volt képes kivárni, amíg biztonsággal megelőzheti az előtte haladó, „jól láthatóan járművezető-oktatásra szolgáló” személygépkocsit. A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint az eset idején a személygépkocsit az oktató vezette, egy utas ült mellette.

Marcali közelében érte utol a kamion a tanulóvezetőt a 68-as úton, és mivel túl lassúnak ítélte a sebességét, többször is rávillogott. Az adott útszakaszon 50 kilométer/óra volt a megengedett maximális sebesség. Az oktató – nyilván nem akart rossz példát mutatni az utasának – nem gyorsított, hiába villogott mögötte a kamionos. Ehelyett egy idő után kinyúlt a kocsija ablakán és egyszerűen bemutatott a kamionosnak.

Ettől azonban felforrt a kamionos agyvize. Még jobban rátapadt a tanulóvezető jelzésű autóra, és még sűrűbben villogott rá. Az oktató végül egy közeli autóbuszmegállóba húzódott le, hogy utat adjon a kamionnak. Azonban az országúti vasaló sofőrének ekkor már nem is volt olyan sürgős tovább hajtani. Ő is megállt, közvetlenül a tanulóvezető autó mellett és egy baseballütővel a kezében kiszállt a vezetőfülkéből. Szitkozódva elindult a tanulóvezető autó felé.

A kép csak illusztráció

Látva, hogy mi van a kamionos kezében, az oktató sebességbe tette a kocsiját és gázt adott, de a kamionosnak még sikerült rácsapnia párat a menekülni próbáló autóra.

Az esetnek volt egy szemtanúja is, ő szólt rá a kamionosra, hogy hagyja abba a perlekedést és az autó ütlegelését, majd az oktatóval együtt a járműszerelvény elé állt, hogy az ne tudja elhagyni a tetthelyet.

Az ügyészség a vádiratában „büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben”, olvasható a megyei főügyészség közleményében.

F.GY.A.