Elraboltak egy kengurut?

  • A rendőrség tehetetlen, de vannak, akik soha nem adják fel, és mindig megtalálják, amit keresnek.
  • Nyolc ingyen letölthető – nyomtatásban már megjelent – könyv tiniknek, kicsiknek és még kisebbeknek a Gonosz hét napja és a Hó fogságában szerzőjétől.
  • Nógrádi Gábor számtalan művében évtizedek óta a biztonságtudatosság és a közlekedésbiztonság szószólója.

A koronavírus miatti kijárási korlátozásra tekintettel mindenkinek otthon kellene maradnia. Ez alól a munkába járás, az alapvető szükségletek kielégítése kivétel csupán, ezek miatt el lehet hagyni az otthonunkat, azzal, hogy saját érdekünkben a lehető legrövidebb úton menjünk munkába, vagy halaszthatatlan dolgainkat intézni. Még jobb, ha azt az utat választjuk, még ha hosszabb is egy kicsit a lehető legrövidebbnél, ahol a legkisebb a gyalogosforgalom.

Azonban a gyerekeket egyre nehezebb otthon tartani és még nehezebb lesz a tavaszi szünet beköszöntével. Már nemcsak a panellakásokban és a belvárosi nagy társasházakban élő szülők panaszkodnak, hogy már alig bírnak a gyermekeikkel, a kertes családi házakban is mind gyakoribb a családi perpatvar.

Nógrádi Gábor író, aki szórakoztató regényei és más alkotásai mellett az elmúlt évtizedekben megannyi könyvében tanította a felnövekvő korosztályokat miképpen kerülhetik el, hogy bűncselekmények vagy éppen közlekedési balesetek áldozataivá váljanak, mint fogalmazott, a maga szerény lehetőségeivel megpróbált hozzájárulni a ifjak és még ifjabbak hasznos időtöltéséhez.

Nyolc, nyomtatásban már megjelent könyvét most ingyenesen letölthetővé tette a honlapján, hadd olvasson az, akinek más szórakozás mostanában nem adatok meg és már unja a tévét. A nyolc ingyen letölthető mű (melyek innen is elérhetőek) a

Galambnagymama

Hecseki és a kedves betörők

Marci öröksége

Marci visszavág

Kenguru elrablása

Ellopták a biciklimet

Láttam, mi történt, és a

Lángoló nyaram.

Az író valamennyi szabadon letölthető könyvét dedikálta ifjú (és kevésbé ifjú) olvasóinak. Mint lapunknak elmondta, reméli, hogy történeteivel sikerül valamelyest enyhíteni olvasói bezártság okozta elcsigázottságát.

F.Gy.A.