Halálos hajnali száguldás

  • 50 helyett több mint 90-nel hajtott lakott területen
  • Egy kanyarban elvesztette uralmát az sofőr a jármű felett
  • Az irányíthatatlan autó két embert gázolt el a járdán

A kép illusztráció

Halálos közúti baleset gondatlan okozásáért emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 44 éves orgoványi nő ellen, aki 2018. június 11-én hajnalban Orgovány lakott területén a megengedettnél jóval gyorsabban vezetett egy autót, egy kanyarban kisodródott és elütött két gyalogost a járdán, akik közül az egyik férfi meghalt.

Az eset még 2018. június 11-én hajnalban történt. A nő az adott útszakaszon a megengedett 50 kilométer per óra helyett jóval gyorsabban, mintegy 88-92 kilométeres sebességgel haladt. A reggeli szürkületben jó látási viszonyok voltak, a forgalom gyér volt, az aszfaltozott úttest pedig száraz. A vizsgálatok szerint tehát egyértelmű, hogy a balesetet csakis a gyorshajtás okozhatta.

A baleset egy balra ívelő kanyar után történt. A kanyarból kiérve ugyanis a vádlott nem tudta az úttesten tartani az autóját, a jobb oldali útpadkára sodródott, ahonnan balra kormányozta a gépjárművét. Emiatt a kocsi az úttesten keresztbe átvágott és a járdára sodródott, ahol az autó elejével és jobb oldalával egy ház kerítésének ütközött. Innen még tovább sodródott és még mindig mintegy 48-52 kilométer per órás sebességgel elütötte a kerítés mellett a járdán gyalogoló két férfit.

Egyikük az ütközés miatt a ház kerítésének csapódott, a másik sértett az ingatlan előtti virágágyásra zuhant. Az autó csak mindezek után állt meg a ház előtt.

Az a gyalogos, akit az autó a kerítésnek préselt, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A másik sértett a fején, a testén és a végtagjain szenvedett súlyos sérüléseket, de életben maradt. A balesetben a vádlott is megsérült, több csonttörést és más nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amiért végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

F.Gy.A.