Kirúgta élettársát a gyorsuló kocsiból

  • Életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják a féltékeny ukrán férfit
  • Gázt adott és megpróbálta lerázni a félig az autóban ülő élettársát
  • Életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett a pénzét követelő nő

A kép illusztráció!

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak az ukrán férfinak az előzetes letartóztatását, aki hétfőn a szó szoros értelmében kirugdosta a kocsijából az élettársát. A folyamatosan gyorsuló és kacsázó autóból az úttestre zuhanó asszony életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.

A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint az ukrán gyanúsított és magyar élettársa Pilisen éltek. Kapcsolatuk az utóbbi időben már korántsem volt olyan felhőtlen, mint a kezdetekben. A férfi betegesen féltékeny volt a nőre, ezért sokat veszekedtek.

Október 7-én is ez történt. A szokásos szófordulatokkal induló vita azonban ez alkalommal annyira elfajult, hogy az asszony kérésére a lányai rendőrt hívtak. Amikor meghallotta a férfi, hogy hamarosan megérkezhet a rendőrség, elhagyta a házat. Előtte azonban még belenyúlt élettársa táskájába és magához vette az ott talált összes pénzt.

Az asszony azonban észrevette ezt és utána futott. Élettársa épp akkor ült be a ház előtt parkoló autójába, amikor utolérte. Az asszony szabályosan feltépte a kocsi jobb első ajtaját, félig beült az anyósülésre, és fennhangon követelte vissza a pénzét. A férfinek azonban esze ágában sem volt visszaadni azt.

Az ügyészség közleményében az áll, hogy ekkor az ukrán gyanúsított gázt adott és egyre gyorsuló tempóban megpróbált elmenekülni az autóval. Körülbelül harminc métert tett meg a háztól, amikor elkezdte jobbra-balra rángatni a kormányt, remélve, hogy az asszonyt sikerül így – a szó szoros értelmében – leráznia.

Nem sikerült. A nő kapaszkodott, és közben folyamatosan a pénzét követelte vissza. És persze azt is, hogy a férfi azonnal álljon meg az autóval. Ő azonban ehelyett belerúgott egy jókorát a nőbe, aki ettől a nyitott ajtón keresztül az úttestre zuhant. Életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.

Ukrán élettársa segítségnyújtás nélkül elhajtott. Elfogató parancsot adta ki ellene, az alapján fogták el másnap a rendőrök. Azonnal őrizetbe vették.

Mint azt a Pest Megyei Főügyészség közleményében hangsúlyozta, a férfi letartóztatását ezek után azért indítványozták, mert súlyos bűncselekménnyel, életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják. Az ukrán férfinek lakhatása, jövedelme nincs, s miután a bűncselekmény elkövetése után elmenekült a helyszínről, okkal feltétezhető, hogy a továbbiakban is tartani kell a szökésétől, elrejtőzésétől. Csak úgy biztosítható a jelenléte az eljárás további részében, ha letartóztatják – írja a főügyészség.

Kétség ne férjen hozzá, az eljárás során a férfinek majd a menekülés és az asszony bántalmazása közben a közlekedésbiztonság ellen elkövetett tetteire is magyarázatot kell adnia. Már ha meg lehet magyarázni, miért indult el nagy gázzal, miközben még nyitott volt a jobb első ajtó és az élettársa még nem ült be teljesen, miért kacsázott és miért nem nyújtott segítséget az autóból az úttestre zuhant élettársának, ahogy azt a KRESZ előírja.

A bíróságnak a törvény szerint három napon belül kell döntenie az ügyészi indítványról.

F.Gy.A.