Közösen a biztonságosabb közlekedésért

  • Együttműködési megállapodás a KTI és az MKSZ között
  • Összefognak a közlekedésbiztonságért
  • Javítanák a közösségi közlekedési kultúrát

Fotó: Iró Zoltán

Együttműködési megállapodást kötött a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) és a Magyar Közlekedési Szövetség (MKSZ). A megállapodást szerdán írta alá Dr. Erb Szilvia, a KTI ügyvezetője és dr. Várszegi Gyula, az MKSZ elnöke.

Megállapodásuk értelmében az európai uniós és a hazai közlekedésbiztonsággal kapcsolatos elvárások megvalósítása, a közlekedés biztonságának javítására indított, és később indítandó programok megvalósításában, a programok tudományos és szakmai hátterének megalapozása és megerősítése érdekében a két szervezet összehangolja munkáját.

Összehangolják egyebek között a fejlesztési elképzeléseiket, és együtt indulnak minden olyan pályázaton, projekten, amiben csak lehetséges. A megállapodás értelmében a KTI és a MKSZ közösen szerkesztenek és adnak ki a jövőben különböző szakmai kiadványokat, és együtt segítik azok minél széleskörűbb terjesztését.

Fotó: Iró Zoltán

Egymás szakmai és tudományos kapacitását közösen fel-, illetve kihasználva dolgoznak majd egyebek között a közösségi közlekedés fejlesztésén, a közösségi közlekedési kultúra javításán.

Mint ismert a Magyar Közlekedési Szövetség 1998-as megalakulását követően kezdetben Helyi Közösségi Közlekedést Ellátók Országos Szakmai szövetsége néven működött. 2006-ban Magyar Közösségi Közlekedési Szövetségre, majd 2011 végén nevét Magyar Közlekedési Szövetségre változtatta. Azonban a szervezetnek a közösségi közlekedés és a közlekedésbiztonsági iránti elkötelezettsége az alapítása óta töretlen.

F. Gy. A.