Nem hallgatott az asszonyra!

  • Addig hintáztatta az autóját, amíg fellökte az útját álló élettársát.
  • Az asszony meg akarta akadályozni, hogy párja részegen vezessen.
  • Pár száz méterrel távolabb az ittas sofőrt lekapcsolták a rendőrök.

A kép csupán illusztráció!

Másfél év börtönre ítélte, továbbá két és fél évre a gépjárművezetéstől is eltiltotta a Kaposvári Járásbíróság azt a férfit, aki márciusban közös italozás után részegen autóba ült, majd a kocsijával fellökte élettársát, aki pedig épp azt szerette volna megakadályozni, hogy a párja ittasan vezessen. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügy előzménye, hogy a Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés miatt emelt vádat egy 34 éves férfival szemben, aki egy szóváltás után ittasan autóba ült és kis híján elgázolta élettársát, majd anélkül, hogy megnézte volna, nincs-e szüksége segítségre a nőnek, elhajtott a helyszínről.

A pár előzőleg együtt italozott, aztán valamin összekapott és a férfi meglehetősen indulatosan távozott az asztaltól. Élettársa utána ment, mert nem akarta, hogy párja részegen vezessen. A férfi azonban nem hallgatott az asszonyra. Elindult.

A nő azonban nem tágított az autó elől. Az ittas férfi azért, hogy megszabaduljon tőle, azaz, hogy élettársát elkergesse végre a kocsi elől, rövid elindulásokkal és fékezésekkel hintáztatni kezdte az autóját. Az utolsó hinta-palinta azonban túl erősre sikerült. Ekkor lökte fel az autó a nőt, aki ettől elesett a murvás úton.

Párja, mintha mi sem történt volna kikerülte, és anélkül hajtott el a helyszínről, hogy meggyőződött volna arról, hogy a párja nem szorul-e segítségre.

Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Azonban az eset összes körülménye arra utal, hogy messze nem csak a részegen vezető férfin múlt, hogy nem lett súlyosabb következménye az afférnak.

Ez a különleges családon belüli erőszak azonban ebben az esetben nem a megszokott módon ért véget. Bár meglehet, hogy másnap, józanul az asszony megbocsátott volna a párjának, és ami történt a feledés homályba veszett volna, ez már soha nem derül ki. Ugyanis a férfi akkor este csak jóval később jutott el hazáig, mint tervezte,  és számára a történetnek messze nem happy end lett a vége.

Pár száz méterre a szórakozóhelytől belefutott egy közlekedési ellenőrzésbe. A rendőrjárőrök megállították és megszondáztatták a férfit. A szonda jelezte, hogy ittas, majd a rendőrök kérdezősködésének köszönhetően szép sorban az is kiderült, hogy mi mindent történt még az előtt, hogy a férfi fennakadt egy rutinszerű közlekedésbiztonsági ellenőrzésen.

A Kaposvári Járásbíróság – az ügyészség indítványával egyezően – büntetővégzéssel egy év 6 hónap börtön fokozatú – két évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre, és két év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat.

 F.Gy.A.