Halálra gázolta egy Opel L. L. Junior kisfiát a zebrán

  • Kirántotta a karját édesanyja kezéből és egy autó elé rohant
  • A 3 éves Dávidka életét a gyorsan érkező orvosi segítség sem menthette meg
  • Egy ideig még kívánatos a szokottnál is óvatosabbnak lenni a zebrák előtt

Fotó: blikk.hu

Halálra gázolta egy Opel az ismert énekes-rapper, L. L. Junior három éves kisfiát szombaton Budapesten, a Füredi és a Vezér út kereszteződésében. A tragédia a zebrán történt, állítólag pirosat mutatott a lámpa a gyalogosoknak, amikor a kisfiú az úttestre futott.

A három éves Dávidka két hét múlva ünnepelte volna negyedik születésnapját. A gyorsan érkező orvosi segítség ellenére a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit. Egyelőre a sajtónak nyilatkozó szemtanúk elmondásából annyi derült ki, hogy L. L. Junior, volt feleségével és két gyermekével a zuglói Nyárbúcsúztató Vigalmon töltötte a szombat délutánt. Az énekes-rapper onnan az Eszterházi Lecsófesztiválra indult, ahol fellépése volt, volt párja és gyermekei még maradtak egy ideig a nyárbúcsúztatón.

Amikor a baleset történt már hazafelé tartottak. Azok, akik állításuk szerint látták, hogy mi történt, a sajtóban elmondták: pár lépéssel a zebra előtt a kisgyerek kirántotta a karját édesanyja kezéből és előre rohant. A lámpa pirosat jelzett a gyalogosoknak. A sajtóbeszámolókból az nem derül ki, hogy a kisfiú az úttestre szaladt, vagy megbotlott és az autó elé esett.

A tény, hogy egy arra haladó Opel, amit egy 76 éves férfi vezetett, elgázolta.

Nem hivatalos információk szerint az Opelt vezető férfi nem volt ittas, amit az is valószínűsít, hogy a történtek után a rendőrök hazaengedték. Később az őt megkereső újságíróknak azt mondta: szerinte minden szabályt betartott, ennek ellenére rendkívüli módon megviselték a történtek, összetört, ahogy a balesetben elhunyt csöppség szülei is.

Az eset kapcsán több közlekedési szakértő is megszólalt. Valamennyien azt hangsúlyozták, hogy az autósoknak akkor is fokozott körültekintéssel kell megközelíteniük a gyalogátkelőhelyeket, ha a közlekedési lámpa éppen szabad utat biztosít számukra.

A konkrét esetben a rendőrség nyilván külön is vizsgálja majd azt, hogy a gázoló Opel sofőrje a tőle elvárható körültekintéssel közelítette-e meg a gyalogátkelőt. Értelemszerűn egyebek mellett megvizsgálják majd, hogy az Opel mekkora sebességgel érkezett a gyalogátkelőhelyhez.

Az m1 Híradója megszólaltatott egy gyermekpszichológust is, aki arra is rámutatott ugyanakkor, hogy a hat évesnél fiatalabb gyermekekben még nem alakult ki az ilyen helyzetekben létfontosságú szabálykövetés.

Tegyük hozzá, ez utóbbi sokszor még az idősebbekből, sőt sok felnőttből is hiányzik. Ezért különösen fontos, hogy a szülők már egészen kicsi korukban kezdjék el tanítani a gyermekeiknek a legalapvetőbb közlekedési szabályokat, s hogy az olyan veszélyes közlekedési szituációkban, mint amilyen az úttesten való átkelés, folyamatosan tartsák kontroll alatt a gyermeküket, azaz fogják a kezét.

Az elkövetkező hetekben tanácsos lesz fokozottan figyelniük az autósoknak a zebrák előtt, de nemcsak ott. Az iskolakezdés idején sok gyermek még fejben nyaral, és lazábban kezeli a (közlekedési)szabályokat, mint később fogják, amikor már az ő életük is visszarázódott a rendes évközi kerékvágásba.

F.Gy.A.