Részegen halálos balesetet okozott és elsétált

  • Ivott és elkötött egy kocsit az utasaival együtt
  • Egy ember meghalt, négy súlyosan megsérült
  • Mindent beismert – három év börtönt kapott

Miután a vádlott lemondott a jogáról, hogy az ellene emelt vádról tárgyaláson döntsön a bíróság, az előkészítő ülésen megszületett az ítélet annak a dorogi férfinak az ügyében, aki tavaly áprilisban részegen halálos balesetet okozott egy, a tulajdonos engedély nélkül használt autóval a bajóti pincesoron.

Miként arról korábban mi is beszámoltunk a fiatalember egy házibuli vendége volt, s már igen sokat ivott, amikor éjfél tájban beült egy utasokkal teli kisbusz volánja mögé és elindult az autóval. Percekkel később megtörtént a tragédia.

A vádlott, aki a tulajdonos tudta és engedélye nélkül akart elhajtani az autóval, egy közvilágítás nélküli földúton megpróbált megfordulni, a manőver azonban nem sikerült és a kocsi a meredek partoldalon felborult.

A gépjármű egyik utasa – akinek a biztonsági öve nem volt bekötve, és a mellette lévő ablak is nyitva volt – lényegében a kocsi alá szorult és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben a járműben utazó további négy személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kocsi önjelölt sofőrje ezek után a minden baleset esetén kötelező segítségnyújtást elmulasztva, egyszerűen elsétált a helyszínről.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellene. A dorogi férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezek után a bíróság az előkészítő ülésen 3 év börtönbüntetésre, négy év közügyektől eltiltásra ítélte és hat évre eltiltotta a járművezetéstől.

F.Gy.A.