Utasa karját törte a részeg motoros

  • Későn szólt az utasa, hogy közeledik a körforgalom, vigyázzon!
  • Nemcsak ittas volt, gyorsabban is hajtott a megengedettnél
  • Borda és kartöréssel megúszták, és ezzel még nincs vége

Súlyos testi sértéssel és ittas vezetéssel vádolja a Tatabányai Városi Ügyészség, aki még tavaly májusban ittasan és a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedve balesetet szenvedett Esztergomban a Dorogi úton. A balesetben a motoros bordája tört, utasának a karja.

Az eset 2018 május 10-én történt késő este, fél 11 tájban. A motoros Esztergom belterületén a Kiss János vezérezredes úton hajtott utasával Dorog irányába, a helyszínen rögzített nyomok alapján 74-83 kilométer/ órás sebességgel.

A vádhatóság szerint a nagy sebesség és az ittassága (enyhe fokú ittasságot állapított meg nála  a vérvizsgálat) együtt okozta, hogy nem vette észre időben az Esztergom határában lévő körforgalmú kereszteződést. Pedig a nyomozás adatai szerint az utasa figyelmeztette rá, de akkor már késő volt.

A nyomok arra utalnak, hogy a motoros az utolsó pillanatban még vészfékezéssel megpróbálta enyhíteni addigi ámokfutása következményeit, de nem járt sikerrel. „Kiegyenesítette a körforgalmat”. Felhajtott a körforgalmú kereszteződés növénnyel benőtt középső, viszonylag magas kőszegéllyel határolt részére, ahol egyensúlyát vesztette és felborult.

A motoros az úttest jobb oldalán landolt, az út szélének meredek padkáján, utasa azonban a szakértői vizsgálatok szerint 15-20 kilométeres sebességgel csapódott be az út széli betonból épült vízelvezető árokba. Az alkarja eltört, a medencéje és a törzse tele volt zúzódásos sérülésekkel. A könyökén mély nyílt sem tátongott, amikor a mentők a helyszínre értek.

Nyílt seb tátongott az ittas motoros fején is. Ő emellett bordatörést és test szerte zúzódásokat szenvedett az esés következtében.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a motoros ellen a napokban emeltek vádat súlyos testi sértésért és ittas vezetésért. Az ügyész a vádiratban indítványozta, hogy tárgyalás mellőzésével ítélje felfüggesztett szabadságvesztésre a motorost a bíróság, szabjon ki rá pénzbüntetést és hosszabb időre tiltsa el a járművezetéstől.

F.Gy.A.