Szabadlábon az ellenőrökre támadó taxis

  • Szabadlábon védekezhet az ellenőrökre támadó sofőr
  • Nem indokolt a férfi letartóztatása az ügyészség szerint
  • Időigényes szakértői vizsgálatok előtt áll az ügy

Szerda délután kaptuk a hírt: az ügyészség szabadlábra helyezte a közlekedési hatóság ellenőreire támadó 26 éves budapesti taxisofőrt.

Mint megírtuk, a taxist hétfő délután ellenőrizni kívánták az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály központi régió ellenőrzési osztályának  munkatársai, ő azonban a felszólítás ellenére kocsiba ült és megpróbált elhajtani. Nem volt Somogy megyére érvényes taxis engedélye.

Menekülés közben a 26 éves sofőr kocsijával elsodorta a hatósági ellenőrt, aki könnyebben megsérült. Az ellenőrök ezért rendőrt hívtak. Később a rendőrök kábítószergyanús anyagot (minden jel szerint marihuánát) találtak a rendőrök a taxiban, és az orvosi vizsgálatok során a sofőr szervezetében is kimutatták a drog nyomait.

Lapunk érdeklődésére Mónok Andrea járási ügyészségi ügyész, a Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a rendőrség azzal az indokkal kezdeményezte a férfi letartóztatását, hogy tartani kell a szökésétől és bizonyítékokat semmisíthet meg. Az ügyészség szerint ezek az indokok azonban nem álltak fenn. A 26 éves taxisofőr büntetlen előéletű volt, ennek is szerepe volt abban, hogy szabadlábon védekezhet az eljárás során.

Bár korábban nem hivatalos rendőrségi források nem zárták ki a lehetőségét, hogy a taxis gyorsított eljárásban állítsák majd bíróság elé, az ügyészek szerint ennek csekély az esélye. Az ügyben több szakértői vizsgálatot is el kell végezni. Például meg kell vizsgáltatni a taxisnál talált kábítószergyanús anyagot. A helyettes szóvivő szerint ezért nem valószínű, hogy a törvényben előírt határidőn belül bíróságra kerülhet az ügy.

F.Gy.A.